Турнирът за смесени двойки Hopman Cup бе неизменна част от австралийското

...
Турнирът за смесени двойки Hopman Cup бе неизменна част от австралийското
Коментари Харесай

С различна локация и ново време на провеждане: Hopman Cup се завръща през 2023-та!

Турнирът за смесени двойки Hopman Cup бе неизменима част от австралийското турне при започване на всеки сезон в интервала сред 1989 и 2019 година, преди да бъде сменен от ATP Cup. От идния сезон обаче смесената конкуренция ще се завърне в календара, само че хазаин ще бъде френският град Ница вместо Пърт, който одобри всяко от досегашните 30 издания на събитието. Друга смяна пък е обвързвана с времето на осъществяване, защото през 2023-та шампионатът ще се състои от 19 до 23 юли. 

Новината бе публично оповестена от ITF, които също по този начин оповестиха, че е подписано петгодишно съглашение за осъществяване на конкуренцията най-малко до 2027 година, като за целия интервал хазаин ще бъде град Ница и локалният Nice Lawn Tennis Club.

През първите две години - 2023-та и 2024-та, участващите тимове ще бъдат шест, след което броят им ще се усили до осем. Форматът на надпреварата остава неизменен - всеки тим ще включва по двама играчи от една и съща народност, които ще изиграят по един мач на сингъл и един на смесени двойки. 

" Много сме разчувствани, че Hopman Cup ще се завърне през 2023 година Очакваме с неспокойствие да посетим красивия град Ница идващия юли. Hopman Cup, като единствено по рода си отборно събитие от разбъркан темперамент, постоянно се е радвал на особено място в сърцата на почитателите на тениса и съм сигурен, че феновете в Ница ще бъдат щастливи от възможността да видят някои от най-добрите тенисисти в света един до друг на корта. Бих желал да благодаря на нашите сътрудници Tennium за това, че ни помогнаха да върнем Hopman Cup в тенис календара и гледаме с позитивизъм към съдействието ни през следващите години ", разяснява президентът на ITF Дейвид Хагърти.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР